Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Bebouwde Kom Zegge, Schoolstraat 30-32 te Zegge”

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 september 2018 het bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zegge, Schoolstraat 30-32 te Zegge’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij is geen exploitatieplan vastgesteld.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het plan is een zogenaamd postzegelbestemmingsplan, waarmee het onderliggende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zegge’ wordt herzien. De planherziening voorziet op de vervanging van de bestaande woningen Schoolstraat 30 en 32 te Zegge en de toevoeging van een woning op het perceel die zodanig gebouwd wordt dat deze optimaal zelfvoorzienend is voor wat betreft energiegebruik.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op de onderstaande punten aangepast:

  • 1.

    In de toelichting van het plan is het waterparagraaf tekstueel aangepast en het wateradvies toegevoegd;

  • 2.

    In de planregels is een parkeerregeling opgenomen;

  • 3.

    In de planregels is het actuele overgangsrecht opgenomen;

  • 4.

    In de planregels is bij artikel 5.2.1 sub b en c de term ‘uitsluitend’ weggehaald. 

Ter inzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de behorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 27 september 2018 gedurende zes weken (t/m 7 november 2018) tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. De digitale versie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0840.2585K0009-DEF1).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor:

  • 1.

    Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staats zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 2.

    Belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om, indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed is vereist, gelijktijdig of na indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Vooruitblik procedure

Het besluit tot vaststelling treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Ter inzage vanaf 27 september 2018  t/m 7 november 2018

 

Naar boven