Inspraak concept structuurvisie Nuenen Zuid / inloopavond; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat met ingang van 25 september 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage ligt het concept voor de 'Structuurvisie Nuenen Zuid'.

De structuurvisie wordt uiteindelijk aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen voor de ontwikkeling van het gebied Nuenen Zuid. Mogelijke ontwikkelingen betreffen onder meer het Kernkwartier, sporthal de Hongerman en zorgvoorzieningen.

In het kader van de Wet ruimtelijke ordening krijgt de structuurvisie een officiële status als strategisch beleidsdocument. Het document heeft een zelfbindend karakter, dat wil zeggen dat de gemeente zichzelf daarmee bindt aan de inhoud van de visie als kader bij concrete ruimtelijke beslissingen, zoals bij besluiten ten aanzien van bijvoorbeeld toekomstige bestemmingsplannen of aanvragen om omgevingsvergunningen met een goede ruimtelijke onderbouwing.

 

Ter inzage

De ontwerp structuurvisie kan op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, worden ingezien.

De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

De Structuurvisie Nuenen Zuid is rechtstreeks raadpleegbaar via de deeplink

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.SVNuenenZuid2018-C001.

 

Inloopavond

Tevens zal de gemeente op 1 oktober 2018 informatie verstrekken over de concept structuurvisie, van 19.00 tot 21.00 uur in de sporthal de Hongerman, Hoge Brake 3 te Nuenen.

Tijdens deze inloopavond kan iedere belangstellende komen kijken, meepraten en vragen stellen over de concept structuurvisie.

De gemeente nodigt graag alle belangstellenden uit hierbij aanwezig te zijn.

 

Inspraak - zienswijzen

Een ieder kan binnen de termijn van tervisielegging een zienswijze met betrekking tot deze ontwerp structuurvisie kenbaar maken.

Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend bij de heer D. Senders van de afdeling Ontwikkeling (telefoonnummer 040-2631641).

 

Nuenen, 24 september 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven