Gemeente Tynaarlo - Ontwerp-omgevingsvergunning drijvend zonnepark zandwinning Tynaarlo

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor een wijziging van de planologische regels ten behoeve van een drijvend zonnepark op de zandwinplas aan de Zuidlaarderweg 37 in Tynaarlo.

 

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende deelactiviteit:

- handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening;

 

Op grond van de regels van de beheersverordening.’Zandwinning: Zuidlaarderweg Tynaarlo’ is de door de eigenaar gewenste realisatie van een drijvend zonnepark op de zandwinplas niet mogelijk. Om de planologische regels te wijzigen, is een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan vereist. Vanuit ruimtelijke perspectief zijn er geen bezwaren tegen deze wijziging en kan medewerking worden verleend.

 

Ter inzage ontwerp-omgevingsvergunning

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van dinsdag 25 september gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het team Publiekszaken en Veiligheid, Kornoeljeplein 1 te Vries.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien bij de balie van Publiekszaken en Veiligheid tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Zie hiervoor onze website www.tynaarlo.nl. Buiten deze openingstijden is inzage van de ontwerp-omgevingsvergunning na telefonische afspraak mogelijk.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning is digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor de landelijke website kunt u gebruik maken van de volgende imrocode: NL.IMRO.1730.ABZonZandwinTy-0301.

 

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Publiekszaken en Veiligheid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven