ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘MAASDIJK 61, NEERLANGEL’, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdijk 61, Neerlangel’. Hieronder staat waarover het ontwerpbestemmingsplan gaat. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdijk 61, Neerlangel’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdijk 61, Neerlangel’ gaat over het perceel Maasdijk 61 in Neerlangel. Het ontwerpbestemmingsplan maakt naast het agrarische bedrijf op het perceel enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk, zoals 3 vakantiewoningen met twee verblijfseenheden en een theehuis. Ook wordt een cultuurhistorische schuur op het perceel Maasdijk 61 in Neerlangel in gebruik genomen als bedrijfswoning. Hierdoor kan deze waardevolle schuur behouden blijven. De huidige bedrijfswoning zal worden aangeduid als plattelandswoning. Dit maakt dat deze woning ook door derden bewoond mag worden. Verder is de wens om een beroep aan huis te gaan voeren (fotostudio).

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 27 september 2018 tot en met woensdag 7 november 2018 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    andere stukken over het ontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting 

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

     (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.Bpmaasdijk61nla-ON01 

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Uw reactie noemen we een zienswijze. 

U kunt reageren van donderdag 27 september 2018 tot en met woensdag 7 november 2018. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren. 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw Van Rossem van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412. 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan: 

De gemeenteraad van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS  

Geef in uw brief aan dat deze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdijk 61, Neerlangel’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. 

U mag uw zienswijze op 21 november 2018 verduidelijken bij een hoorcommissie. Dit hoeft niet. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad. U mag geen nieuwe punten inbrengen.

Wilt u uw zienswijze verduidelijken? Geef dit dan duidelijk aan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging. 

Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een ontwerpbestemmingsplan.

De gemeenteraad stelt in het voorjaar van 2019 het definitieve bestemmingsplan vast. De gemeenteraad neemt dan ook een besluit over eventuele zienswijzen. 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw Van Rossem van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

  

Naar boven