Toestemming overdracht winningsvergunning koolwaterstoffen blok M7; uittreding Energy06 Investments B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

– Oranje-Nassau Energie B.V. (hierna: ONE), TAQA Offshore B.V. (hierna: TAQA) en Energy06 Investments B.V. (hierna: EN06) zijn houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken thans Minister van Economische Zaken en Klimaat, van 13 oktober 2008 verleende winningsvergunning, met kenmerk ET/EM/8152684 (Staatscourant 2008, nr. 202)voor het blok M7 van het continentaal plat, welk blok is aangegeven op de als bijlage 3 bij de Mijnbouwregeling gevoegde kaart;

– de vergunninghouders hebben, bij brief gedateerd 30 april 2018, ontvangen op 5 juni 2018, om toestemming gevraagd – op grond van artikel 20, eerste lid, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) – tot overdracht van de winningsvergunning koolwaterstoffen M7, zodanig dat ONE en TAQA na overdracht vergunninghouder blijven.

Gelet op artikel 20, eerste en derde lid, Mijnbouwwet, in samenhang met artikel 22, vijfde lid, Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houders van de winningsvergunning koolwaterstoffen M7, verleend bij besluit van 13 oktober 2008, met kenmerk ET/EM/8152684, wordt toestemming verleend tot overdracht van de vergunning aan Oranje-Nassau Energie B.V. en TAQA Offshore B.V.

Artikel 3

De toestemming, bedoeld in artikel 1, vervalt één jaar na bekendmaking van deze beschikking.

Artikel 4

De vergunninghouders doen van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat en aan EBN B.V., Afdeling Legal, Daalsesingel 1, 3511 SV Utrecht.

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Energie en Omgeving

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven