Vastgesteld facetbestemmingsplan “Parkeren” en vastgestelde facetbeheersverordening “Parkeren”, gemeente Sittard-Geleen

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 september 2018 het facetbestemmingsplan “Parkeren” en de facetbeheersverordening “Parkeren” heeft vastgesteld.

 

Aanleiding en inhoud

De stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening zijn met ingang van 1 juli 2018 komen te vervallen. Dit zijn onder andere de bepalingen met betrekking tot “parkeren”.

Om de parkeernormen die zijn vastgesteld door de Raad in 2012 te borgen, heeft de Raad het facetbestemmingsplan “Parkeren” (NL.IMRO.1883.bpParkeren-VA01) en de facetbeheersverordening “Parkeren” (NL.IMRO.1883.bvParkeren-VA01) vastgesteld.

Inhoudelijk zijn de parkeernormen en het parkeerbeleid niet gewijzigd.

 

U kunt het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien vanaf maandag 24 september 2018 gedurende zes weken (dus tot 6 november 2018) bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

 

Het bestemmingsplan en de beheersverordening zijn tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl:

NL.IMRO.1883.bpParkeren-VA01 en

NL.IMRO.1883.bvParkeren-VA01

 

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven