Ontwerp vergunning en ontheffing Wet natuurbescherming en ontwerp watervergunning windpark Jaap Rodenburg II, Almere Pampus met toepassing gemeentelijke coördinatieregeling

Logo Almere

Van 27 september tot en met 8 november 2018 liggen de ontwerpbesluiten van de Wet natuurbescherming en van de Waterwet ter inzage voor de tweede fase van Windpark Jaap Rodenburg II. Iedereen kan op de stukken reageren door het indienen van een zienswijze. De gemeente Almere coördineert ingevolge art. 3.30 Wet ruimtelijke ordening de voorbereiding van deze besluiten.

De gemeenteraad van Almere heeft bij besluit van 25 januari 2018, kenmerk RV-86/2017 voor het project de gemeentelijke coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening aangewezen en van toepassing verklaard, om de procedures van de verschillende benodigde besluiten zoveel mogelijk gelijktijdig te laten verlopen:

  • Van 12 april tot en met 23 mei jl. heeft de ontwerp omgevingsvergunning van het Windpark Jaap Rodenburg II reeds ter inzage gelegen. Deze stukken horen bij de ‘eerste fase’ van het project. Bevoegd gezag is het college van B&W van de gemeente Almere.

  • Daarnaast zijn er nog een vergunning en ontheffing in het kader van de Wet natuurbescherming en een watervergunning nodig. Bevoegd gezag voor de Wet natuurbescherming zijn Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland. Bevoegd gezag voor de watergunning is het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Zuiderzeeland. Deze beide vergunningen behoren tot de ‘tweede fase’ van het project.

Nu, in de tweede fase, worden de ontwerpbesluiten van de Wet natuurbescherming en de Waterwet gelijktijdig ter inzage gelegd. Er vindt bundeling van rechtsbescherming plaats voor deze besluiten, zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten uit de 2e fase. Geef in uw zienswijze wel duidelijk aan op welk onderdeel van de te coördineren besluiten uw zienswijze betrekking heeft.

Waar kan ik de stukken inzien?

U kunt de ontwerpbesluiten en onderliggende stukken van 27 september tot en met 8 november 2018 op 3 locaties inzien:

  • bij de gemeente Almere bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. De ter inzage gelegde stukken zijn uitsluitend op afspraak in te zien. Via het digitaal loket (www.almere.nl/afspraak), of telefonisch via telefoonnummer 14036, kunt u hiervoor een afspraak maken.

  • Bij de provincie Flevoland, Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad, op werkdagen tijdens kantooruren. Om de stukken buiten kantooruren in te zien, kan telefonisch (0320-265 622) een afspraak worden gemaakt.

  • Bij Waterschap Zuiderzeeland op het kantoor van het waterschap, Lindelaan 20 te Lelystad gedurende werkdagen van 09.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien. Voor een afspraak kunt u bellen naar het waterschapshuis, telefoonnummer (0320) 274 911. De (ontwerp)beschikking is tevens in te zien via de internetsite van het waterschap: www.zuiderzeeland.nl/actueel/bekendmakingen/;

Daarnaast zijn de stukken te downloaden via de website almere.nl/windparkpampus onder de kop ‘Fase twee’.

Hoe dien ik een zienswijze in?

Een ieder kan schriftelijk (geen email) of mondeling zienswijzen op de ontwerp besluiten indienen van 27 september tot en met 8 november 2018.

U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan: het College van B&W van de gemeente Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp besluiten Wnb en/of watervergunning windpark Almere Pampus’.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van Ruimtelijke Ontwikkeling & Mobiliteit (ROM) van de gemeente Almere op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Wat gebeurt er met de reacties?

De ontvangen zienswijzen worden verwerkt in een Nota van Zienswijzen en worden betrokken bij het vaststellen van de definitieve besluiten. De definitieve besluiten komen ook ter inzage te liggen. Dit wordt aangekondigd in onder andere de Staatscourant en in huis-aan-huisbladen. Alleen als u nu een zienswijze indient, kunt u later beroep aantekenen tegen de definitieve besluiten.

Naar boven