Ontwerpbestemmingsplan 'Slotjes, herziening 4 (Heidehof/De Wieken)'; Ontwerpbesluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet Geluidhinder

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor de herontwikkeling van de locatie van het voormalige buurthuis Heidehof/De Wieken aan de Sint Antoniusstraat een bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dienen naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting te worden vastgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan 'Slotjes, herziening 4 (Heidehof/De Wieken)'

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening ligt dit ontwerpbestemmingsplan 'Slotjes, herziening 4 (Heidehof/De Wieken)' (NL.IMRO.0826.BSPslotjeshz4-ON01) en het ontwerpbesluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt omsloten door de Sint Antoniusstraat aan de oostzijde, appartementen aan de Sint Paulusweg aan de noordzijde, de huisartsenpraktijk aan de Keiweg aan de westzijde en in het zuiden de woningen aan de Keiweg 169, 171 en 173. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van een woongebouw voor ofwel maximaal 24 zorgappartementen ofwel maximaal 27 appartementen.

Ontwerpbesluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet Geluidhinder

Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting omdat ter plaatse van alle geprojecteerde (zorg)appartementen de voorkeursgrenswaarden wordt overschreden (waarbij aan de oostzijde de hoogste waarde bedraagt van maximaal 61 dB). Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere waarden, met bijbehorende stukken, ligt eveneens ter inzage.

Ter inzage ligging

Alle stukken liggen met ingang van donderdag 20 september 2018 gedurende zes weken (tot en met 31 oktober), voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn kan een ieder ter zake een zienswijze indienen.

Indienen zienswijzen

Schriftelijke zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Slotjes, herziening 4 (Heidehof/De Wieken)'.

Voor wat betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden dienen de schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet Geluidhinder’’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw S.B. Snoeren-Dumont van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoon 14 0162.

Oosterhout, 19 september 2018

Naar boven