Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Schansstraat' (NL.IMRO.1719.2bp14schansstraat-vg01)

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat de gemeenteraad op 14 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan 'Schansstraat' gewijzigd heeft vastgesteld op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Het bestemmingsplan ‘Schansstraat’ is gelegen aan de Schansstraat 15-17 (het voormalige Oonincxterrein) in Terheijden. Het plangebied wordt in het noorden en oosten begrensd door de achtererven van de bebouwing aan de Raadhuisstraat. In het zuiden wordt de plangrens gevormd door de achterste perceelsgrenzen van de woning Thomashof 13, de verharding van de straat Slotje en het perceel behorend bij Raadhuisstraat 16. De westelijke begrenzing wordt gevormd door de achterste perceelsgrenzen van de bebouwing aan de Schansstraat 19 t/m 23 en door de Schansstraat zelf.

Het plangebied voorziet in een ontwikkeling van maximaal 39 woningen. De ontsluiting van de nieuwe woonwijk is voorzien via de Schansstraat en de Norbartstraat.

 

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De voornaamste wijzigingen houden het volgende in:

 

  • 1.

    Het hoofdaccent van de verkeersontsluiting voor gemotoriseerd verkeer binnen de nieuwe wijk is verschoven van de Schansstraat naar de Norbartstraat in Terheijden.

  • 2.

    De plantoelichting is uitgebreid met de resultaten van een aanvullende watertoets (2017), een geactualiseerd flora en faunaonderzoek (2016) en de woonvisie 2017-2021. Er is meer aandacht gegeven aan de cultuurhistorische waarden van de Schansstraat, welke zijn beschreven en gewaardeerd.

  • 3.

    Diverse planregels binnen de bestemming Wonen zijn aangepast en binnen de bestemmingen Groen, Verkeer en Wonen is een omgevingsvergunningenstelsel toegevoegd. Er geldt de verplichting om een waterbergende voorziening te realiseren voor ingebruikname van de woningen.

     

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 2 februari 2018 gedurende zes weken tot en met donderdag 15 maart 2018 tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur ter inzage bij de servicebalie van het gemeentehuis, Park 1 te Made. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Beroep

Tegen het raadsbesluit kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 2500 EA Den Haag, door:

- een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen; - een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Made, 1 februari 2018

burgemeester en wethouders van Drimmelen,

Naar boven