Ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord

Logo Zaanstad

___________________________________________________________________________ ______________

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat met ingang van donderdag 1 februari 2018 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 14 maart 2018) ter inzage ligt:

•Het ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord met bijbehorende stukken

(identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3829BP-0201);

•Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het industrielawaai als gevolg van het industriegebied Croklaan ten behoeve van 1 woning.

Het ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord biedt een juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van de gronden op de hoek van de Kalverringdijk – Engewormer in Zaandam, ook wel bekend als locatie Tijsterman. Het plangebied grenst in het noorden aan de gemeente Wormerland, in het westen aan de Zaan, in het zuiden aan Kalverringdijk 40 (Claassen Jachtbouw) en in het oosten aan de Kalverringdijk.

De voorgenomen ontwikkeling bestaat uit het bouwen van 19 grondgebonden woningen op een voormalige bedrijfslocatie, inclusief bijbehorende voorzieningen, zoals parkeerplaatsen.

Het plangebied ligt binnen de geluidzone industrielawaai van het industriegebied Croklaan en uit akoestisch onderzoek blijkt dat voor 1 woning de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Voor deze woning moet een hogere waarde worden vastgesteld.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via:

•de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden op de volgende wijzen ter inzage:

  • als .pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Inloopbijeenkomst : Op 20 februari 2018 van 19.00 – 21.00 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden bij het Zaans Museum, Schansend 7 te Zaandam.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen en kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kalverringdijk Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Kalverringdijk Noord’.

Voor mondelinge zienswijzen kan op ma, di, don of vrijdag, bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur contact opgenomen worden met mw. Margo Visser, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad via het algemene telefoonnummer 14 075. Bij haar kunt u ook terecht voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Zaandam, 31 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

__________________________________________________________________________________________

Naar boven