Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Zelfpluktuin Groenhof’, Terschelling

Logo Terschelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Zelfpluktuin Groenhof’ gewijzigd vastgesteld heeft (plan ID: NL.IMRO.0093.BP2016ZELFPLUKTUIN-VG01). Het bestemmingsplan maakt de bouw van een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning mogelijk tussen Hoorn en Oosterend. Dit vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 14 september 2018 ter inzage.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn de volgende onderdelen gewijzigd vastgesteld:

  • 1.

    Er zijn definities toegevoegd aan de regels van de agrarische schuur, educatief medegebruik en een tunnelkas.

  • 2.

    De opsomming van artikel 3.1 is herschikt zonder extra mogelijkheden toe te kennen. Daardoor zijn ook de verwijzingen in onderliggende artikelen aangepast.

  • 3.

    In de regels is toegevoegd dat parkeren op eigen terrein moet plaatsvinden (art 3.1).

  • 4.

    De ontsluiting van het gehele perceel zal via de Dorpsstraat Oosterend plaatsvinden.

  • 5.

    Er is een termijn opgenomen in de regels (3.2 lid a) van 2 jaar waarbinnen de landschappelijke inpassing gerealiseerd moet zijn.

  • 6.

    De bouwhoogte van de gebouwen is verlaagd van 10 meter naar 8 meter (art. 3.2 lid b onder 7).

  • 7.

    In artikel 3.4 is aangegeven dat opslag van eigen geteeld organisch materiaal op het perceel is toegestaan, dat er bollen in de Zelfpluktuin geteeld mogen worden en dat er detailhandel in eigen geteelde producten vanuit de bestaande agrarische schuur mag plaatsvinden zoals dat nu ook het geval is.

  • 8.

    Detailhandel in producten die in de Zelfpluktuin zijn geteeld mag alleen plaatsvinden vanuit de agrarische schuur (art. 3.4 lid a onder 7).

  • 9.

    In artikel 3.6 zijn de activiteiten die alleen buiten het plangebied kunnen plaatsvinden verwijderd (3.6 lid 6 & 8 uit het ontwerp bestemmingsplan).

Voor het overige is de inhoud ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan niet gewijzigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van vrijdag 14 september 2018 tot en met donderdag 25 oktober 2018 voor een ieder ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis. U kunt het vastgestelde plan ook raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website http://www.terschelling.nl onder actueel/bekendmakingen/regels en beleid. Tegen vergoeding kan een afschrift van het plan worden gevraagd op het gemeentehuis. De authentieke planbestanden zijn te vinden via http://wro.leeuwarden.nl/terschelling/.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan verzoeken om een voorlopige voorziening. Als het besluit voor u onherstelbare gevolgen heeft, kunt u, totdat op het beroep is beslist, een verzoek tot voorlopige voorziening doen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

Naar boven