Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 28 september 2018, nr. WJZ/18209588, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017 wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 5, eerste lid, wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel k door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • l. het afnemen van de eed of de belofte bij de indiensttreding van een medewerker bij het kernministerie, bedoeld in artikel 51, eerste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

B

Aan artikel 6 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel p door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • q. het afnemen van de eed of de belofte bij de indiensttreding van een medewerker bij het kernministerie, bedoeld in artikel 51, eerste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

C

Aan artikel 7 wordt, onder vernummering van het derde lid tot vierde lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 3. Aan de hoofden van dienst als bedoeld in artikel 1, onderdeel d, subonderdelen 1° en 2° wordt, ieder voor zich, mandaat en machtiging verleend voor het afnemen van de eed of de belofte bij de indiensttreding van een medewerker bij het kernministerie, bedoeld in artikel 51, eerste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

D

Artikel 11, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. Aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend:

    • a. voor het behandelen van verzoeken van de Nationale ombudsman;

    • b. voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, waaronder begrepen het nemen van beslissingen op bezwaarschriften en het instellen van beroep of hoger beroep inzake aangelegenheden met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur, Wet hergebruik van overheidsinformatie en de Algemene verordening gegevensbescherming, met uitzondering van:

      • 1°. besluiten behorende tot het werkterrein van de hoofden van dienst bedoeld in artikel 1, onderdeel d, subonderdelen 13°, 14° en 15°;

      • 2°. besluiten inzake personeelsaangelegenheden.

E

In artikel 13, eerste lid, onderdeel b, wordt ‘‘en 113, tweede lid'’ vervangen door ‘‘, 113, tweede lid, en 161a, vierde lid’’.

F

Onder vernummering van artikel 22a tot 22b wordt in paragraaf 6a een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 22a

Aan de secretaris-generaal, de directeur Transitie en aansturing bedrijfsvoering, de directeur-generaal van Agro en de directeur-generaal van Natuur, Visserij en Landelijk Gebied van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt, ieder voor zich, mandaat en machtiging verleend voor het afnemen van de eed of de belofte bij de indiensttreding van een medewerker bij het kernministerie, bedoeld in artikel 51, eerste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2018.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 28 september 2018

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven