Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Farmfrites B.V.

Logo Hellevoetsluis

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis heeft op 19 april 2018 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Farm Frites B.V. voor de uitbreiding van de productiehoeveelheid met 85.000 ton voorgebakken frites per jaar. De inrichting is gelegen aan de Molendijk 108 te Hellevoetsluis.

 

Voor deze activiteit moet een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij het college van burgemeester en wethouders. De activiteit valt onder categorie D 35 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat het college van burgemeester en wethouders moet beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om vergunning Ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van vrijdag 7 september tot en met vrijdag 19 oktober op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- de gemeente Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21)

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, de heer H. Oosthoek, telefoonnummer: 010 – 246 81 47, email: harm.oosthoek@dcmr.nl.

Zaaknummer: 999974245

 

Naar boven