Ontwerpstructuurvisie Energielandgoed Wells Meer ter inzage

Logo Bergen (L)

De ontwerpstructuurvisie Energielandgoed Wells Meer ( IDN nummer NL.IMRO.0893.ST18011ELWMBUI-ON01) met het bijbehorende milieueffectrapport en passende beoordeling ligt met ingang van 13 september 2018 ter inzage.

 

Voor welk gebied is dit?

De ontwerpstructuurvisie heeft betrekking op het gebied Wells Meer. Het plangebied ligt tussen de Duitse grens en Nationaal Park De Maasduinen en tussen de Wezerweg en de Venweg.

 

Waarom deze ontwerpstructuurvisie?

Aanleiding voor het opstellen van de ontwerpstructuurvisie Energielandgoed Wells Meer is de gemeentelijke ambitie om in 2030 een energie onafhankelijk gemeente te zijn. Dit willen we bereiken door energie op te wekken en te besparen. In de ontwerpstructuurvisie wijzen we het gebied Wells Meer aan als een gebied waar we grootschalig duurzame energie willen gaan opwekken. Hiermee denken we 50% van onze energiedoelstelling te kunnen behalen. Het bijbehorende milieueffectrapport geeft een onderbouwing van de locatiekeuze en kaders voor de ontwikkeling van het energielandgoed. De passende beoordeling geeft inzicht in de mogelijke gevolgen van het energielandgoed op het nabij gelegen Natura 2000-gebieden.

 

Wat ligt ter inzage?

De ontwerpstructuurvisie met de visiekaart liggen ter inzage met twee bijlagen die daarbij horen. Dit zijn een milieueffectrapport en een passende beoordeling.

 

Wanneer liggen de stukken ter inzage?

Alle stukken liggen 6 weken ter inzage, van 13 september t/m 24 oktober 2018.

 

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manier raadplegen:

Digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.bergen.nl.

Bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt hier tijdens de openingstijden zonder afspraak terecht.

 

Zienswijze

Tijdens de inzage termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergen, postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

Naar boven