Rectificatie Vastgesteld bestemmingsplan Eerste Groenelaan Castricum

Logo Castricum

In voorgaande rectificatie van 5 september 2018 tot het bekendmaken van het vastgestelde bestemmingsplan Eerste Groenelaan Castricum is onverhoopt een verkeerde datum vermeld. Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 30 augustus 2018 gedurende zes weken digitaal in te zien en niet 30 september 2018 zoals dit vermeld werd.

De juiste tekst had moeten zijn:

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 juli 2018 het bestemmingsplan Eerste Groenelaan Castricum heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

In het plan is een afweging gemaakt tussen vrije kavels of rijwoningen. Het college heeft gekozen voor rijwoningen in het sociale segment. Het plan is eind 2016 en medio 2017 besproken met omwonenden en belanghebbenden en vervolgens aangepast.

De gemeenteraad heeft in oktober 2017 het aangepaste plan vastgesteld als definitief Ruimtelijk Kader. Na het raadsbesluit is de ruimtelijke procedure opgestart en is het ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan is door het college in februari 2018 ter visie gelegd. Gedurende de ter visie legging termijn van 6 weken zijn er geen zienswijze op het bestemmingsplan binnen gekomen.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 30 augustus 2018 gedurende zes weken digitaal in te zien via

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0383.BPC18Groenelaan-VS01. Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA, Castricum.

 

  • 1.

    1.

een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

 

  • 1.

    1.

een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen;

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl .

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestem-mingsplan, in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Castricum, tel. 14 0251 of via e-mail marcovinke@debuch.nl  

 

Castricum, 30 augustus 2018 

 

Naar boven