Uitwerkingsplan Mozartweg 54

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het uitwerkingsplan Mozartweg 54 voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

De locatie Mozartweg 54 is gelegen in Amersfoort in de wijk Randenbroek. Het bisdom Utrecht heeft de Heilige Geestkerk aan Mozartweg 54 verkocht en op de locatie worden circa 40 koopappartementen gebouwd met een ondergrondse parkeergarage door Plané Vastgoedontwikkeling. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om op de locatie woningbouw te ontwikkelen. De gronden hebben een uit te werken woonbestemming (Uit te werken gebied A). De kaders zijn reeds bepaald in het op 19 juni 2007 vastgestelde bestemmingsplan Randenbroek-Schuilenburg 2007. Om op het perceel te mogen bouwen, moet de bestemming eerst worden uitgewerkt. Het voorliggende plan past binnen de uitwerkingsregels uit het bestemmingsplan. Er kan daarom aan dit plan worden meegewerkt via een uitwerkingsplan. Er hoeft geen nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld.

Vaststelling

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 12 april tot en met 23 mei 2018 ter inzage gelegen. In deze periode zijn 12 zienswijzen ingediend over het ontwerpuitwerkingsplan. Het college heeft het uitwerkingsplan op 5 september 2018, waarbij de ingediende zienswijzen zijn meegenomen in de besluitvorming. De zienswijzen geven aanleiding tot enkele wijzigingen in de toelichting van het uitwerkingsplan. Het uiterlijk van het nieuwe gebouw wijzigt niet.

Procedure

Van vrijdag 14 september tot en met donderdag 25 oktober 2018 ligt het uitwerkingsplan Mozartweg 54 met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerp uitwerkingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00147-0301) en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Vanaf vrijdag 14 september tot en met donderdag 25 oktober 2018 kunnen degene die een zienswijze hebben ingediend, belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpuitwerkingsplan en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het uitwerkingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht is te vinden via www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of anders per telefoon via nummer 070 - 426 44 26.

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven