Ontwerpwijzigingsplan 'Drachtster Heawei 29 De Veenhoop'

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan 'Drachtster Heawei 29 De Veenhoop' vanaf vrijdag 7 September 2018 ter inzage.

Doel van het plan

De nieuwe eigenaars van de woonboerderij aan Drachtster Heawei 29 De Veenhoop zijn van plan in de bestaande bebouwing twee zelfstandige woonruimten te realiseren.

In het bestemmingsplan Buitengebied is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om een woonboerderij te splitsen in twee zelfstandige woningen. Door dit wijzigingsplan wordt bij de bestemming 'Wonen-Woonboerderij' op het woonperceel de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding- gesplitst' toegevoegd.

Bekijken

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

    • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BW2018BGB068-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 7 september tot en met donderdag 18 oktober 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: het college van burgemeester en wethouders van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het wijzigingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

 

Naar boven