verleende omgevingsvergunning voor het afwijken van het gebruik van verschillende percelen in het plan Nes-Noord Waterveld ten noorden van Cornelis Blaaboerlaan in Schagen

Logo Schagen

Zaaknummer: O-17-0498

Besluitdatum: 3 september 2018

Besluit: verleende vergunning

Locatie: in het plan Nes-Noord Waterveld ten noorden van Cornelis Blaaboerlaan in Schagen

Omschrijving: het afwijken van het gebruik van verschillende percelen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen voor het gebruik van verschillende percelen conform aanvraag omgevingsvergunning d.d. 30 november 2017 met zaaknummer O-17-0498.

De omgevingsvergunning wordt specifiek verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1

     

    Het realiseren van delen van enkele tuinen in de bestemming “Water”;

  • 2

     

    Het realiseren van een steiger behorend bij een woongebouw in de bestemming “Water” waarbij de lengte (circa 14 meter, gemeten langs de oever) groter is dan wat op grond van het bestemmingsplan is toegestaan (5 meter);

  • 3

     

    Het realiseren van een speelvoorziening (een gedeelte van het trapveldje) in de bestemming “Water”;

  • 4

     

    Het realiseren van groenvoorzieningen en fiets- en voetpaden in de bestemming “Verkeer – railverkeer”.

Omdat de aanvraag in strijd is met het geldende bestemmingsplan kan alleen medewerking worden verleend met toepassing van de uitgebreide buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12 ,eerste lid, sub a, onder 3° van de Wabo.

Burgemeester en wethouders overwegen medewerking te verlenen aan voornoemde activiteiten op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van Schagen is niet vereist.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 10 september 2018 zes weken ter inzage. Het besluit is digitaal te raadplegen op onze website en via www.overheid.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.OVSHGCRNLSBLBRLN-VA01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441.OVSHGCRNLSBLBRLN-VA01

Indienen beroepschrift

Bent u het niet eens met deze beslissing? Bent u een belanghebbende en heeft u zienswijzen ingediend? Dan kunt u binnen zes weken na de dag van ter inzage legging van dit besluit in beroep. Bij dit besluit loopt de beroepstermijn van 10 september 2018. U kunt in beroep gaan door een brief (beroepschrift) te sturen naar de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR, Haarlem. In uw brief vermeldt u in ieder geval de datum van uw brief, uw naam, adres, het besluit waartegen u beroep instelt en de redenen waarom u in beroep gaat. Vergeet niet uw handtekening te zetten.

Uw beroepschrift houdt niet de werking van het besluit tegen. Wilt u om spoedeisende redenen niet dat het besluit in werking treedt, dan kunt u tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Noord-Holland.

Voorlopige voorziening

Als u een beroepschrift heeft ingediend dan schorst dat de werking van het besluit niet. Om het besluit (tijdelijk) buiten werking te stellen kunt u de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u daarvoor een spoedeisend belang heeft. Dit verzoek kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR, Haarlem.

Kosten

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening of een beroepszaak bij de rechtbank, brengt de rechtbank kosten in rekening. Dit heet griffierecht. Hetzelfde geldt voor de overige rechtsprekende instanties, zoals de Raad van State. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.rechtspraak.nl.

Naar boven