Gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) bestemmingsplan ‘Buitengebied’ Waalre

Logo Waalre

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) bekend dat de gemeenteraad op 4 september 2018 middels een reparatiebesluit gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Reparatieplan’ landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0866.BP00170-0302.

De gemeenteraad van Waalre heeft eerder, op 6 juni 2017, het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zijn 6 beroepsschriften ingediend.

Artikel 6:19 van de Awb biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van een zogenaamd ‘reparatiebesluit’. Een viertal beroepen komt in aanmerking voor het nemen van een reparatiebesluit als bedoeld in artikel 6:19 Awb. In het reparatiebesluit zijn de aanpassingen van verbeelding, regels, toelichting en bijlagen van het bestemmingsplan opgenomen. Vanwege het reparatiebesluit is het bestemmingsplan opnieuw, gewijzigd, vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied-Reparatieplan’ ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis vanaf donderdag 13 september tot en met woensdag 24 oktober 2018. Daarnaast kunt u het plan vanaf deze datum digitaal raadplegen via de gemeentelijke website: Bestemmingsplannen overzicht - Gemeente Waalre en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (technische storingen voorbehouden). Voor een mondelinge toelichting op het plan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar via ons algemene telefoonnummer 040-2282500.

Belanghebbenden kunnen tegen het nieuwe vaststellingsbesluit van 4 september 2018, binnen de termijn van terinzagelegging, beroep instellen. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het reparatiebesluit. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het reparatiebesluit van het genoemde bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het reparatiebesluit met het aangepaste bestemmingsplan niet. Wel is het, indien u tijdig beroep heeft ingesteld, mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan ‘Buitengebied’ op 6 juni 2017, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Waalre, 12-09-2018

Naar boven