Bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen

Logo Schouwen-Duiveland

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland heeft op 5 juli 2018 een herstelbesluit genomen over het bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen. Het plangebied bestaat uit de gehele Kop van Schouwen met uitzondering van de kernen Renesse, Burgh-Haamstede en Nieuw-Haamstede.

Tussenuitspraak

Op 2 mei 2018 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) een tussenuitspraak gedaan op de ingediende beroepen op de vaststelling van het bestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen. De Afdeling heeft onze gemeente de opdracht gegeven om het plan te herstellen. In het herstelbesluit is uitvoering gegeven aan de opdracht van de Afdeling.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan wordt van 10 september 2018 tot en met 15 oktober 2018 opnieuw ter inzage gelegd. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, waar u het tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 21 november 2016 tot en met 2 januari 2017 ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de regels

Aan artikel ‘Groen-Landschappelijk’ 7.1 wordt een minimale hoogte voor een grondwal opgenomen.

Aan artikel ‘Bedrijf’ 4.2 wordt opgenomen dat er alleen uitbreidingsmogelijkheden ten behoeve van opslagdoeleinden mogelijk zijn.

Wijzigingen op de verbeelding

Renesse, Hoogenboomlaan 34: de aanduiding ‘bedrijf tot en met categorie 2’ wordt verwijderd.

Burgh-Haamstede, Vertonweg 2: verschillende functieaanduidingen en maatvoeringen worden met elkaar in overeenstemming gebracht. De kwaliteitseisen worden op een juiste manier opgenomen.

Burgh-Haamstede, Hogezoom 74: met een aanduiding wordt het mogelijk maximaal 7 paarden te houden.

Noordwelle, Helleweg 2: het aantal permanente standplaatsen wordt verhoogd van 13 naar 14.

De toelichting op het bestemmingsplan is aangevuld met een onderbouwing van de opgenomen bouwmogelijkheden op het perceel Hogezoom 74 in Burgh-Haamstede.

 

Tevens zijn de regels, de verbeelding en de toelichting op enkele ondergeschikte en redactionele punten gewijzigd. De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht met motivering van de wijzigingen is terug te vinden in bijlage 7 bij de toelichting.

Reageren. Van 11 september 2018 tot en met 15 oktober 2018 kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

 

Zierikzee, 7 september 2018

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

 

 

 

Naar boven