Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning ‘Herstructurering woongebied Ridderkerk ‐ Centrum fase 2’ ter inzage

Logo Ridderkerk

Samen met Woonvisie wil de gemeente het centrum (her)ontwikkelen tot een aantrekkelijke woonlocatie met levensloopbestendige woningen in (sociale) huursegment. Om dit mogelijk te maken stellen we een nieuw bestemmingsplan op, waarvan we het ontwerp aan belanghebbenden willen voorleggen. Daarnaast ligt tegelijkertijd ook de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage. Hierbij maakt de gemeente gebruik van de zogenoemde coördinatieregelen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 7 september tot en met 18 oktober ter inzage

Deze is online te raadplegen via www.ridderkerk.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

De ontwerp-omgevingsvergunning ligt ook vanaf 7 september tot en met 18 oktober ter inzage

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2012 “de Coördinatieverordening gemeente Ridderkerk 2012” vastgesteld. Op basis van deze verordening is het college bevoegd te beslissen over het al dan niet toepassen van de coördinatieregeling. Het college heeft op 21 augustus 2018 besloten om de coördinatieregeling toe te passen.

Zienswijze indienen

Op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning kan gelijktijdig een zienswijze worden ingediend. Na vaststelling staan vervolgens zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning gelijktijdig open voor beroep: er is één beroepsprocedure in plaats van twee. De mogelijkheid tot het indienen van bezwaar op de omgevingsvergunning komt door het coördinatiebesluit te vervallen.

Eventuele zienswijzen kunt u sturen naar Bart Verhoeven via bart.verhoeven@bar-organisatie.nl. Vermeld in dat geval dat u een zienswijze indient op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning ‘Herstructurering woongebied Ridderkerk ‐ Centrum fase 2’.

Informatieavond

Op 11 september bent u tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom in De Ridderkamer van Het Plein in het gemeentehuis van Ridderkerk. Op de avond kunt u binnenlopen wanneer u dat het beste uitkomt. U kunt terecht voor vragen en opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan, maar ook over de omgevingsvergunning.

Naar boven