Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas" (Goirle)

Logo Goirle

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt op grond van de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 augustus 2018 het bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas" (NL.IMRO.0785.BP2016005Boschkens-vg01) gewijzigd heeft vastgesteld alsmede heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. De wijzigingen betreffen:

  • 1.

    wijzigen van de maximum toegestane goot- en bouwhoogte van hoofdgebouwen binnen de bestemming "Woongebied";

    • artikel 10.2.2, onder c en d, van de planregels van het ontwerp-bestemmingsplan luidt als volgt:

"c. de bouwhoogte van hoofdgebouwen mag maximaal 11,5 meter bedragen;".

"d. de goothoogte van hoofdgebouwen mag maximaal 6 meter bedragen, met dien verstande dat wanneer een woning van een platte afdekking wordt voorzien de goothoogte 11,5 meter mag bedragen;". Het is vanuit stedenbouwkundig oogpunt wenselijk om voor deze toegestane hoogten aansluiting te zoeken bij het bestemmingsplan "Boschkens, fase 4".

  • artikel 10.2.2, onder c en d, van de planregels van het vastgestelde bestemmingsplan luidt als volgt:

"c. de bouwhoogte van hoofdgebouwen mag maximaal 11 meter bedragen;"

"d. de goothoogte van hoofdgebouwen mag maximaal 7 meter bedragen, met dien verstande dat wanneer een woning van een platte afdekking wordt voorzien de goothoogte maximaal 11 meter mag bedragen;".

  • 2.

    schrappen van 'recreatief medegebruik' binnen de bestemming "Water" (artikel 8) en

  • 3.

    aanpassen van artikel 13.2 van de planregels. In artikel 13.2 van de planregels van het ontwerp-bestemmingsplan is een zogenaamde voorwaardelijke verplichting opgenomen om te garanderen dat een oeverzwaluwwand zal worden gerealiseerd binnen de bestemmingen "Groen" en/of "Water". Om meer armslag te hebben bij de uiteindelijke locatiekeuze voor de oeverzwaluwwand is in artikel 13.2 van de planregels van het vastgestelde bestemmingsplan ook de bestemming "Natuur" toegevoegd.

Doel en ligging van het plan

Het plan voorziet in de mogelijkheid tot het realiseren van woningbouw. Het plangebied ligt in de noordelijke randzone van de gemeente Goirle. Het betreft de gronden waar de woningbouwontwikkeling is beoogd tussen de Surfplas en het bosgebied. Het plangebied kent globaal de volgende begrenzing. Aan de oostzijde van het plangebied ligt het bosgebied Boschkens. Het bedrijventerrein Tradepark 58 vormt de begrenzing van het plangebied aan de noord- en westzijde. Het gedeelte van de Surfplas dat tot de gemeente Goirle behoort, is eveneens onderdeel van het plangebied. Aan de zuidzijde begrenst de Rillaersebaan het plangebied. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 13 september 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar via www.goirle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 14 september 2018 gedurende zes weken (tot en met 25 oktober 2018) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • a.

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerp-bestemmingsplan;

  • b.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan;

  • c.

    belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Een belanghebbende kan met ingang van 14 september 2018 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend zal het beroep niet-ontvankelijk worden verklaard. Indien beroep wordt ingesteld adviseren wij om in het beroepschrift aan te geven dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Goirle, 12 september 2018

het college van burgemeester en wethouders

secretaris, Jolie Hasselman

burgemeester, Mark van Stappershoef

Naar boven