Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 september 2018, nr. 2018-0000142205, tot wijziging van de Remigratieregeling in verband met het toevoegen van Bangladesh als bestemmingsland

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, en 5, eerste lid, van het Remigratiebesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel in bijlage 1 van de Remigratieregeling wordt in de alfabetische rangschikking het volgende bestemmingsland en de daarbij behorende categorie ingevoegd:

Bangladesh

D

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 3 september 2018

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van de Remigratieregeling betreft het toevoegen van het bestemmingsland Bangladesh en de bijbehorende categorie. Op dit moment is er een aanvrager die wenst te vertrekken naar herkomstland Bangladesh. Daarom wordt dit bestemmingsland en de daarbij behorende categorie voor de remigratievoorziening met een maandelijkse uitkering toegevoegd aan de tabel in bijlage 1 van de Remigratieregeling.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, omdat zo spoedig mogelijk duidelijkheid moet bestaan over de hoogte van de voorzieningen.

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve last voor burgers en bedrijven.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven