Vastgesteld bestemmingsplan ‘Graafsewijk – Aawijk 2017’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Graafsewijk – Aawijk 2017’ (NL.IMRO.0796.0002320-1401) met ingang van 29 januari 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Graafsewijk – Aawijk 2017’ op 12 december 2017 gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied bestaat uit de volgende buurten: Graafsebuurt-noord (gedeeltelijk), Graafsebuurt-zuid, Hinthamerpark, Aawijk-noord, Hinthamerpoort-zuid (Barten-zuid) van de wijk Graafsepoort en De Bossche Pad (Eikendonk), Grevelingen en Aawijk-zuid van de wijk Zuidoost. Daarnaast zit in het plangebied ook een gebied uit de buurt Hintham-zuid dat ook ligt in de wijk Graafsepoort: het zorgcentrum Hintham (inclusief sociaal-cultureel centrum De Biechten) met het IJzeren kind en omliggende woningen. Ten slotte maakt ook het gebied Graafseweg 354-358 uit het noordelijke deel van de Graafsebuurt-noord onderdeel uit van het plangebied.

De begrenzing van het plangebied wordt globaal gevormd door:

  • in het noorden de Aartshertogenlaan / Graafseweg;

  • in het oosten de Jasmijnstraat, de Vincent van Goghlaan ter hoogte van het IJzeren Kind, de woningen aan de Jan Sluytersstraat, de Aa en de autosnelweg A2;

  • in het zuiden de Zuid-Willemsvaart;

  • in het westen: de Graafseweg en de Van Grobbendoncklaan.

Daarnaast is het gebied Graafseweg 354-358 (even nummers) inclusief Vliertsesteeg 4, 4A, 4B, 6, 6A en 6B opgenomen in het plangebied.

Het bestemmingsplan 'Graafsewijk - Aawijk 2017' betreft voornamelijk een beheersplan dat voorziet in de planologische en juridische vastlegging van de situatie, zoals deze nu grotendeels feitelijk bestaat en planologisch mogelijk is (het gaat om zowel gebruik als bouwen). Dit betekent dat in het bestemmingsplan geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • de bestemming van de gronden van het perceel sectie M, 1012, gelegen aan de Boterweg is aangepast van ‘Groen’ naar ‘Wonen’ (zonder bouwvlak);

  • de regeling voor evenementen rondom de Oosterplas is uit de bestemming ‘Recreatie’ (artikel 15.1 sub f) van de regels van dit bestemmingsplan geschrapt. Naar aanleiding van het schrappen van dit onderdeel zijn de daarna volgende subs vernummerd.

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Beroep tegen het bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven