Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Kortgerecht 26, 30, 32 en 34, Schoonrewoerd

Logo Leerdam

 

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

- het ontwerpbestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd in Leerdam, inclusief bijbehorende stukken

- het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (Wgh) Kortgerecht 26, 30,32 en 34, 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh, liggen met ingang van 6 september 2018 gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het stadskantoor aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12:00 uur).

 

 

Ontwerpbestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd

Het bestemmingsplan voorziet hoofdzakelijk in de juridische actualisering van de geluidszone van de Kaasfabriek, gelegen aan de Steenovenweg 4 te Schoonrewoerd. In het bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is via internet beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan kan worden gevonden door middel van het adres of via het plan ID: NL.IMRO.0545.ParapluKaasfabriek-OW01.

 

 

Ontwerpbesluit hogere waarden Wgh woningen Kortgerecht

In de voorgestelde parapluherziening wordt de geluidszone van de Kaasfabriek Schoonrewoerd geactualiseerd. Binnen het gebied van de geactualiseerde geluidszone zijn 4 bestaande woningen gelegen. Dit betreft de woningen Kortgerecht 26, 30, 32 en 34. Omdat deze woningen binnen de nieuw voorgestelde zone komen te liggen is een hogere waarde noodzakelijk voor zover de geluidbelasting de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) overschrijdt. De maximaal mogelijk hogere waarde voor bestaande woningen die voor het eerst binnen de geluidzone komen te liggen bedraagt 55 dB(A). Uit akoestisch onderzoek blijkt dat voor de 4 genoemde woningen een hogere waarde noodzakelijk is. De maximaal mogelijk vast te stellen hogere waarde van 55 dB(A) wordt niet overschreden.

 

 

Indienen van zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijk (geen e-mail) of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan of tegen het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh. Dat betekent dat u uw mening over deze voorgenomen besluiten kunt geven. Daarbij dient u aan te geven tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze is gericht.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Leerdam, Postbus 15, 4140 AA te Leerdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (088) 5997526.

 

Leerdam, 5 september 2018

Naar boven