Vastgesteld besluit hogere grenswaarden Bazuinstraat 26 Zwijndrecht

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht hebben besloten hogere grenswaarden vast te stellen voor het vergroten van het schoolgebouw van OBS Develhoek aan de Bazuinstraat 26 in Zwijndrecht. Voor het vergroten van dit geluidgevoelige gebouw is een beperkte afwijking van het bestemmingsplan noodzakelijk op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 2 van de Wabo. De aanvraag van de omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau ten gevolge van het industrielawaai hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor onderhavig plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 28 augustus 2018 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Inzage

Het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 september 2018 gedurende 6 weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het besluit is in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder inwoners → bestemmingsplannen → hogere grenswaarden).

Indienen bezwaarschrift

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht, t.a.v. Commissie bezwaarschriften, Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht. Het bezwaarschrift dient in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, en de gronden van het bezwaar te bevatten. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit is bekendgemaakt. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking.

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar hebt gemaakt kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening (voorlopig oordeel van de rechter) aanvragen. U doet dat door een brief te sturen aan: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 50959, 3007 BX Rotterdam. Aan het aanvragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer: 14 078 of per e-mail: gemeente@zwijndrecht.nl.

Zwijndrecht, 5 september 2018

 

Naar boven