Vaststellen bestemmingsplan ontwerp bestemmingsplan Eerste Groenelaan in Castricum

Logo Castricum

Het college heeft in juli 2016 het Plan van Aanpak/voorlopig Ruimtelijk Kader voor de herontwikkeling aan de Eerste Groenelaan vastgesteld. In het plan werd een afweging gemaakt tussen vrije kavels of rijwoningen. Het college heeft gekozen voor rijwoningen in het sociale segment. Het plan is eind 2016 en medio 2017 besproken met omwonenden en belanghebbenden en vervolgens aangepast.

Uw gemeenteraad heeft in oktober 2017 het aangepaste plan vastgesteld als definitief Ruimtelijk Kader. Na het raadsbesluit is de ruimtelijke procedure opgestart en heeft Kennemer Wonen het ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan is door het college in februari 2018 ter visie gelegd. Gedurende de ter visie legging termijn van 6 weken zijn er geen bezwaren op het bestemmingsplan binnen gekomen.

Wat nu voorligt is de vaststelling van het bestemmingsplan Eerste Groenelaan Castricum (bijlage I) voor de laatste planontwikkeling door uw raad.

Bestemmingsplan

De planlocatie valt binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Castricum, 3 locaties’. De locatie heeft de bestemming ‘Sport’ met de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 4. Daarnaast zijn omliggende gronden bestemd als open-baar groen en als voetpad.

De planlocatie wordt omsloten door de Oranjelaan aan de noordzijde, de Eerste Groenelaan aan de zuidzijde, de Sokkerwei aan de westzijde en de Paulusschool aan de oostzijde.

Het plan is onder meer in strijd met het bestemmingsplan omdat een woonfunctie niet past binnen de planregels. Het plan kan worden gerealiseerd door een nieuw (postzegel)bestemmingsplan vast te stellen.

Naar boven