Coördinatieregeling ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning ‘Nieuwbouwplan Pontanusstraat Blerick’

Logo Venlo

Planbeschrijving

De gemeente Venlo is voornemens om medewerking te verlenen aan het project ‘Nieuwbouwplan Pontanusstraat Blerick’ bestaande uit de realisatie van 4 eengezins- stadswoningen en commerciële ruimtes aan de zijde van de Pontanusstraat en aan de Maaszijde een appartementencomplex met 20 appartementen. Verder voorziet het project in een horecavoorziening, een parkeerkelder en bijbehorende voorzieningen. Het plangebied is gesitueerd aan de Pontanusstraat, de Gijzenstraat en De Staaiweg te Blerick, kadastraal bekend als gemeente Venlo, sectie M, nummers: 1691, 5042, 5558 en 8030 t/m 8036.

In dit kader maken burgemeester en wethouders van Venlo bekend dat voor de realisering van het project een tweetal ontwerpbesluiten, met bijbehorende stukken, ter inzage worden gelegd (hierna aangeduid als ontwerpbesluit 1 en 2):

1. Ontwerp-bestemmingsplan ‘Nieuwbouwplan Pontanusstraat Blerick’ (identificatienummer:

 NL.IMRO.0983.BP201707PONTANUS-ON01). Het bestemmingsplan voorziet in de planologisch-

juridische grondslag om het project te realiseren binnen de aan het plangebied toe te kennen bestemming “Gemengd”.

2. Ontwerpbesluit tot verlening van een omgevingsvergunning (1168002) voor de activiteiten

‘Bouwen van een bouwwerk’ en ‘Het maken, hebben of veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan veranderen’. Dit alles met bijbehorende stukken ten behoeve van het oprichten van 4 eengezins- stadswoningen, een appartementencomplex (20 appartementen), commerciële ruimtes, een horecavoorziening, een parkeerkelder en bijbehorende voorzieningen aan de Pontanusstraat (sectie M 1691, 5042, 5558, 8030 t/m 8036) te Venlo.

Procedure

Burgemeester en wethouders van Venlo hebben op 23 januari 2018 op grond van de Coördinatie-

verordening gemeente Venlo besloten de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren op de ontwerpbesluiten 1 en 2. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij dit project gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen

van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft bij

de gemeenteraad.

Inzage

De ontwerpbesluiten 1 en 2, met bijbehorende stukken, liggen vanaf 30 januari 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 12 maart 2018) op werkdagen in het Stadskantoor, Hanzeplaats 1 te Venlo, voor eenieder op afspraak ter inzage. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantencontactcentrum, telefoonnummer 14 077. De bekendmaking vindt eveneens plaats in de Staatscourant. De digitale versies zijn in te zien via de gemeentelijke website www.venlo.nl/plannen-ter-inzage.

Daarnaast is de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0983.BP201707PONTANUS-ON01.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van ontwerpbesluit 1, met de daarbij behorende stukken, kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Deze zienswijze(n) moet(en) uw naam, adres en registratienummer bevatten, en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, bereikbaar op telefoonnummer 14077. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van ontwerpbesluit 2, met de daarbij behorende stukken, kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijke zienswijzen inbrengen tegen de ontwerpomgevingsver-gunning. Deze zienswijze(n) moet uw naam, adres en registratienummer bevatten, en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen, kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met de afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving, bereikbaar op telefoonnummer 14077. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Venlo 29 januari 2018

Naar boven