Bestemmingsplan Reeve

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen maken bekend dat de gemeenteraad op 25 januari 2018 het bestemmingsplan Reeve gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan beoogt de ontwikkeling mogelijk te maken van maximaal 600 woningen nabij het Reevediep. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Hanzelijn, het Reevediep en de Zwartendijk. De woningen zijn gesitueerd aan de westzijde van het plangebied, globaal in de oksel van de Hanzelijn en het Reevediep. Het oostelijke gedeelte van het plangebied behoudt een overwegend agrarische bestemming.

De wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

 

  • 1.

    Er is een trillingsonderzoek uitgevoerd en toegevoegd aan de toelichting van het bestemmingsplan;

  • 2.

    In de planregels is de maximale bouwhoogte van het accent in het dorpscentrum van Reeve teruggebracht van 40 meter naar 30 meter en er is bepaald dat in het accent boven de bouwhoogte van 12 meter geen woonfunctie is toegestaan;

  • 3.

    Enkele ambtshalve wijzigingen op de verbeelding en in de toelichting van ondergeschikte aard. Deze ambtshalve wijzigingen zijn opgesomd in de reactienota zienswijzen. 

Inzage

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 31 januari 2018 gedurende zes weken ter inzage, dus tot en met 13 maart 2018. U kunt het bestemmingsplan inzien van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen). Buiten deze tijden alleen op afspraak. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0166.00991216-VB01.

 

Beroep en Crisis- en Herstelwet

Dit besluit valt onder de Crisis- en herstelwet. Dit betekent dat een belanghebbende tijdens de genoemde termijn van de terinzageligging beroep kan instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

  Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad van Kampen hebben ingebracht. Voor zover het besluit ten opzichte van het eerdere ontwerpbesluit gewijzigd is vastgesteld, kan een belanghebbende tegen die wijziging beroep instellen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking vanaf de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

 

Naar boven