Gemeente Aalsmeer – Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Royal FloraHolland Centrum, Oost en OLV’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 juli 2018 het bestemmingsplan “Royal FloraHolland Centrum, Oost en OLV” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is globaal gelegen tussen de Hornweg, de provinciale weg N201, de Legmeerdijk en de Zwarteweg. Het plan heeft betrekking op zowel de bestaande veilingterreinen van locatie Centrum, als de verder te ontwikkelen bedrijfsterreinen van locatie Oost. Tot het plangebied behoort ook het toekomstige tracé van de Ongestoord Logistieke verbinding (OLV) tot aan de Middenweg.

 

Doelstelling

Het bestemmingsplan heeft als doel om de gronden binnen het plangebied te voorzien van een planologische regeling die uitvoering geeft aan de geactualiseerde structuurvisie “Green Park Aalsmeer 2016, inclusief Royal FloraHolland.

 

Wijzigingen

Naar aanleiding van de zienswijzen die over het ontwerpbestemmingsplan naar voren zijn gebracht, heeft de gemeenteraad bij vaststelling een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Ook ambtshalve is een aantal wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn overwegend plantechnisch van aard en hebben betrekking op zowel de planregels als de planverbeelding.

 

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

 

Ter inzage

Het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan ligt tezamen met de bijbehorende stukken in de periode van vrijdag 31 augustus 2018 tot en met donderdag 11 oktober 2018 voor een ieder ter inzage.

 

Het bestemmingsplan is in deze periode digitaal raadpleegbaar via:

 

  • -

    de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.05Q-VG01;

  • -

    de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl of rechtstreeks via https://0358.ropubliceer.nl/.

 

U kunt er ook voor kiezen om de papieren stukken in te zien. Deze stukken liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

 

De papieren stukken liggen tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

 

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in de plannen, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

 

Beroep bestemmingsplan

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 1 september 2018 gedurende zes weken tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door:

 

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpplan;

  • -

    belanghebbenden die weliswaar geen zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden;

  • -

    een ieder die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit tot (gewijzigde) vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens dient u het spoedeisende belang aan te geven.

 

 

 

 

 

 

Naar boven