Vaststelling bestemmingsplan "Geertjesweg 19 en 56"

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juli 2018 het bestemmingsplan “Geertjesweg 19 en 56” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit twee planlocaties, te weten Geertjesweg 19 en 56. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een supermarkt met een winkelvloeroppervlakte van circa 1.200 m2 en kantoorruimte op de verdieping op het perceel Geertjesweg 19. Deze ontwikkeling gaat gepaard met de opheffing van de bestaande supermarkt op het perceel Geertjesweg 56. Op de locatie Geertjesweg 56 wordt de bestemming gewijzigd naar Gemengd, waarbij op de begane grond detailhandel mogelijk is, met uitzondering van een supermarkt.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    paragraaf 3.1.3 (Ladder voor duurzame verstedelijking) is aangevuld met de gegevens uit de second opinion van Bureau Stedelijke Planning;

  • 2.

    paragraaf 4.4 (verkeer) is aangepast op basis van de gegevens uit de aanvullende / vervangende mobiliteitstoets.

  • 3.

    in paragraaf 5.3.2 (luchtkwaliteit) van de toelichting is de NIBM tool aangepast aan de nieuwe (verkeers-)gegevens;

  • 4.

    aan de toelichting van het bestemmingsplan is het rapport “second opinion supermarktontwikkeling Geertjesweg Wageningen” van Bureau Stedelijke Planning toegevoegd als bijlage;

  • 5.

    aan de toelichting van het bestemmingsplan is het rapport “verkeerstoets supermarkt Geertjesweg Wageningen” van verkeersbureau Accent toegevoegd als bijlage;

  • 6.

    artikel 3.1 van de regels van het bestemmingsplan is gewijzigd naar de volgende tekst:

  • 7.

    na de koptekst ‘artikel 3.4 Specifieke gebruiksregel’ is de koptekst “artikel 3.4.1 Strijdig gebruik” ingevoegd en is de bestaande tekst uit artikel 3.4 opgenomen. Daarnaast is aan de specifieke gebruiksregels het artikel 3.4.2 – voorwaardelijke verplichting opgenomen, waarin is geregeld dat de nieuwe supermarkt pas in gebruik mag worden genomen nadat de exploitatie van de supermarkt op het perceel Geertjesweg 56 definitief is beëindigd;

  • 8.

    in artikel 4 van de regels van het bestemmingsplan is opgenomen dat de functies dansschool en fitnessruimte/sportschool worden uitgesloten binnen de bestemming Gemengd.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 30 augustus 2018 gedurende zes weken (tot en met 10 oktober 2018) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is maandag tot en met donderdag geopend van 8:30 tot 12:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur (burgerlijke stand alleen ’s morgens). U kunt ook op afspraak terecht. U kunt voor het maken van een afspraak het telefoonnummer (0317) – 49 29 11 bellen. De afspraken vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 13:30 en 15:30 uur.

 

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0062geertjes19en56-VSG1.

 

Reageren

Tot en met 10 oktober 2018 kan tegen het besluit van de raad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het bestemmingsplan;

  • 3.

    overige belanghebbenden, voor zover het wijzigingen in het bestemmingsplan waartoe de gemeenteraad heeft besloten, die zich niet met deze wijzigingen kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven