Ontwerpbestemmingsplan Biewemastraat

Logo Eemsmond

Burgemeester en wethouders zijn voornemens het bestemmingsplan Usquert gedeeltelijk te herzien. Dit in verband met plannen van de Woningstichting De Delthe om, in het kader van de herstructurering, aan de Biewemastraat te Usquert een deel van de woningvoorraad te vervangen voor 8 nieuwe levensloopbestendige woningen. De nieuwe woningen voldoen aan de huidige wensen op het gebied van wooncomfort en worden aardbevingsbestendig uitgevoerd. Het stedenbouwkundig ontwerp wijkt af van de huidige situering, waardoor de bouw van de nieuwe woningen in strijd is met het bestemmingsplan Usquert. Er is voor dit gebied een nieuw bestemmingsplan opgesteld die de bouw van deze 8 woningen mogelijk maakt. De woningen worden ingepast in de bestaande stedelijke structuur.

Ter inzage

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Van 31 augustus 2018 tot en met 11 oktober 2018 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Biewemastraat ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden van www.eemsmond.nl.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 11 oktober 2018 kunt u via een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan schriftelijk of mondeling. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Of neem voor een mondelinge zienswijze contact op met  Ria Uilenberg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595 437555). Bij afwezigheid kunt u contact opnemen met Bouwe Luurtsema (0595 437 555).

Naar boven