Gemeente Haren - Herbestemming panden Waterbedrijf naar wonen - Grootslaan Haren

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat zij voornemens zijn om, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 2° juncto artikel 2.5, lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning (eerste fase) te verlenen voor het verbouwen van de voormalige panden van het Waterbedrijf Groningen aan de Grootslaan 5 en 7 naar respectievelijk maximaal 4 en 2 woningen.

Aanvullende voornemens

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting voor de geplande woningen, als gevolg van het nabije treinverkeer, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB(a). Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden voor deze woningen vast te stellen.

Daarnaast is gebleken dat in één van de gebouwen verblijfplaatsen van gewone dwergvleermuizen voorkomen. Omdat deze verblijfplaatsen als gevolg van de plannen verloren zullen gaan, kan alleen medewerking worden verleend als een activiteitenplan is opgesteld met mitigerende maatregelen. Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen hebben (als bevoegd gezag) dit plan beoordeeld en zijn op grond van artikel 3.8, lid 1 en 5 van de Wet natuurbescherming voornemens een verklaring van geen bedenking af te geven om medewerking te kunnen verlenen aan deze plannen.

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (eerste fase), de ontwerpbeschikking tot de vaststelling van de hogere waarden (Wet geluidhinder) en de ontwerp verklaring van geen bedenking (Wet natuurbescherming) liggen met alle overige relevante stukken met ingang van donderdag 30 augustus 2018 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 10 oktober 2018) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10, in Haren.

 

U kunt op de zowel het ontwerpbesluit, de ontwerpbeschikking als de ontwerp verklaring van geen bedenking reageren middels het indienen van een bij voorkeur schriftelijke zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van Haren (t.a.v. dhr. J. ten Hoor), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. het specifieke onderdeel waartegen u een zienwijze indient.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer J. ten Hoor, telefoonnummer 14 050 of gemeente@haren.nl. Van een mondelinge zienswijze wordt verslag gemaakt.

 

Naar boven