Ontwerp verzamelbestemmingsplan 2018-1 ter inzage

Logo Midden-Groningen

Het verzamelbestemmingsplan Midden-Groningen 2018-1 is opgesteld en wordt als ontwerp ter inzage gelegd.  

Inhoud

In een verzamelbestemmingsplan worden diverse particuliere verzoeken en ambtelijke aanpassingen in één plan en procedure meegenomen. Het plan omvat de volgende locaties: 

  • 1.

    Meerweg 56B in Kropswolde (kanogebouw)

    De ter plaatse gevestigde kanovereniging heeft uitbreidingsplannen. In het geldende bestemmingsplan zijn deze plannen niet meegenomen. Dit wordt gerepareerd, door het bouwvlak aan te passen.

  • 2.

    Hamweg/Buitenbaan in Lageland (ijsbaangebouw)

    Het ijsbaangebouw is vergund, maar niet opgenomen in het geldende bestemmingsplan. De verleende vergunning wordt verwerkt in het verzamelbestemmingsplan door de gronden te voorzien van de juiste bestemming en een bouwvlak.

  • 3.

    Rijksweg Oost 113 in Sappemeer

    In het geldende bestemmingsplan is verzuimd een agrarisch bouwvlak op te nemen ter plaatse van de agrarische activiteiten. Daarnaast zijn ook de zorgactiviteiten niet in een aanduiding opgenomen. Dit wordt gerepareerd in het verzamelbestemmingsplan.

  • 4.

    Hoofdweg 21 in Scharmer

    Ter plaatse wordt een buskeerlus met wc en abri aangelegd. Binnen de huidige bestemming agrarisch is dit niet toegestaan. De bestemming wordt met het verzamelplan gewijzigd in 'Verkeer-Verblijfsgebied'.

  • 5.

    Oudeweg 113A in Siddeburen

    In 2017 is een vergunning verleend voor de bouw van een kapschuur. De kapschuur ligt deels buiten het bouwvlak. Het bouwvlak wordt in het verzamelbestemmingsplan aangepast, zodat de kapschuur binnen het bouwvlak komt te liggen.

  • 6.

    Oudeweg 186 in Siddeburen

    Voor de boerderij ter plaatse is een vergunning verleend waarbij naast wonen ook kleinschalige detailhandel in motoren en onderdelen wordt toegestaan. De verleende vergunning wordt verwerkt in het verzamelbestemmingsplan door de gronden te voorzien van een gemengde bestemming.

  • 7.

    Hoofdweg 13-15 in Harkstede

    In het geldende bestemmingsplan zijn in het bouwvlak aan de Hoofdweg maximum 3 nieuwe woningen toegestaan. De bouwplannen zijn gewijzigd en passen niet meer binnen het bouwvlak. Daarnaast wordt één extra woning toegevoegd. In het verzamelbestemmingsplan wordt het bouwvlak gesplitst in twee bouwvlakken voor in totaal vier woningen. 

Het plan inzien

Het ontwerp verzamelbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 30 augustus 2018 tot en met woensdag 10 oktober 2018 ter inzage. In deze periode kunt u het plan tijdens openingstijden inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis in Slochteren en bij het Contactplein van het gemeentehuis in Hoogezand.

Tijdens deze periode kunt u het plan ook digitaal bekijken via de gemeentelijke website, onder het kopje thema’s > plannen en projecten > bestemmingsplannen. Het plan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1952.bpmigverzamel2018I-on01.

Reageren op de plannen (indienen reactie)

Tot en met 10 oktober 2018 kan een ieder een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van Midden-Groningen, postbus 75, 9600 AB Hoogezand. Vermeld daarbij dat het gaat om het Verzamelplan 2018-I met code: NL.IMRO.1952.bpmigverzamel2018I-on01.

De tijdig ingediende reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het verzamelbestemmingsplan. 

Hoogezand, 29 augustus 2018

Naar boven