Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 22 augustus 2018, nr. WJZ/18194513, tot wijziging van de Regeling identificatie en registratie van dieren in verband met paarden in natuurgebieden

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 13, eerste lid, van Verordening (EU) 2015/262 van de Commissie van 17 februari 2015 tot vaststelling van voorschriften overeenkomstig de Richtlijnen 90/427/EEG en 2009/156/EG van de Raad met betrekking tot de methoden voor de identificatie van paardachtigen (verordening paardenpaspoort) (PbEU 2015, L59/1) en artikel 3 van het Besluit identificatie en registratie van dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan de tabel in bijlage IV bij de Regeling identificatie en registratie van dieren wordt de volgende rij toegevoegd:

Oostvaardersveld

Praamweg, Lelystad

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 22 augustus 2018

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

TOELICHTING

In aanvulling op de wijziging van begin juli van bijlage IV van de Regeling identificatie en registratie van dieren (Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 30 juni 2018 nr. WJZ/18047389, tot wijziging van bijlage IV bij de Regeling identificatie en registratie van dieren in verband met paarden in natuurgebieden) wordt ter verduidelijking het gebied ‘Oostvaardersveld’, dat een onderdeel vormt van het natuurgebied de Oostvaardersplassen, als apart natuurterrein aangewezen onder deze regeling.

Door deze aanwijzing hoeven de paarden die in het Oostvaardersveld leven niet geïdentificeerd en geregistreerd te worden. Dit heeft geen gevolgen voor de regeldruk.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven