Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Noord, locatie Koningshof’ en ontwerp omgevingsvergunning

Logo Zwijndrecht

Het College van Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening (Wro), afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), artikel 110 c lid 2 Wet geluidhinder (Wgh) en artikel 6.12 lid 2 Wro dat voor een ieder ter inzage liggen:

1. het ontwerpbestemmingsplan '1e herziening bestemmingsplan Noord, locatie Koningshof', planidentificatienummer NL.IMRO.0642.bp02herzkoningshof-2001;

2. de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van 75 appartementen op het perceel Koninginneweg/Burgemeester Jansenlaan te Zwijndrecht.

3. het ontwerpbesluit hogere waarden Koningshof;

4. zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst Koningshof

Het plangebied ligt in de Prinsessenbuurt in de wijk Noord te Zwijndrecht, ten noordwesten van de kruising van de Koninginneweg met de Burgemeester Jansenlaan en grenst aan de Schildersbuurt.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 75 appartementen.

In verband met wegverkeerslawaai is het nemen van een besluit hogere waarden noodzakelijk.

In de anterieure overeenkomst hebben gemeente en initiatiefnemer afspraken gemaakt rondom de exploitatiekosten die samenhangen met het project.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, het ontwerpbesluit hogere waarden en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen van 30 augustus 2018 tot en met 10 oktober 2018 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen -> bestemmingsplannen -> bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen  en belanghebbenden op het ontwerpbesluit hogere waarden, onder vermelding van

“zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Noord, locatie Koningshof'"

"zienswijze ontwerp omgevingsvergunning locatie Koningshof"

"zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Koningshof"

op de volgende wijze:

 

  • 1.

    schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • 2.

    per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl)

  • 3.

    mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 078). 

    Zwijndrecht, 29 augustus 2018

Naar boven