BEKENDMAKING VAN EEN VOORNEMEN TOT HET NEMEN VAN EEN VERKEERSBESLUIT TOT HET INSTELLEN VAN EEN PARKEERZONE SINCFAL TE CADZAND

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende verkeersmaatregel te nemen.

In vakantiepark "Sincfal" te Cadzand is in toenemende mate sprake van ernstige parkeeroverlast. Er is slechts één centrale erftoegangsweg naar dit park, waarlangs stelselmatig in de bermen/gedeeltelijk op de rijbaan wordt geparkeerd. De wegen zijn smal en de indeling van de wegen biedt geen ruimte om parkeren in de berm mogelijk te maken. Gebruikers van de vrijstaande vakantiewoningen parkeren hun voertuigen weliswaar zoveel mogelijk op hun erf, maar als er auto's langs de weg geparkeerd staan wordt het in- en uitrijden van het perceel gehinderd. Het betreft een doodlopende weg. In geval van een calamiteit komt de doorgang voor voertuigen van de hulpdiensten als gevolg van het parkeren in de bermen ernstig in het geding.

Gelet op het seizoen is vooraf een tijdelijke verkeersmaatregel (inhoudende een parkeerzone, zijnde een verbod om te parkeren buiten de aangewezen parkeervakken) ingesteld om de parkeeroverlast terug te dringen.

Ons inziens zal door het instellen van een parkeerzone de doorgang voor het verkeer aanzienlijk worden verbeterd en de veiligheid van de weggebruiker worden bevorderd.

Vorengenoemde verkeersmaatregel wordt ingesteld vanwege het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en de instandhouding van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. De voorgenomen maatregel wordt aangeduid met het plaatsen van de verkeersborden "model E-01 zb" en "E-01" ze volgens Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (R.V.V.-1990), met onderbord "parkeren uitsluitend in de vakken". Omwille van het aanduiden van de doodlopende weg wordt ook het verkeersbord volgens "model L-08" geplaast. Omdat dit een informatiebord betreft is hiervoor geen verkeersbesluit vereist.

De eerder genomen verkeersbesluiten tot plaatsing van de parkeerverbodsborden (model E-01) en de gele onderbroken strepen zullen met dit besluit worden ingetrokken. De verbodsborden zullen worden verwijderd en de gele belijning zal niet meer worden onderhouden.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 29 augustus 2018 gedurende zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Oostburg,  29 augustus 2018

 

Naar boven