Omgevingsvergunning “ontwikkeling voormalig terrein Autopalace”

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat er op 21 augustus 2018 een omgevingsvergunning is verleend ten behoeve van het perceel hoek Singelweg/Waliënsestraat.

Inhoud en ligging

De omgevingsvergunning “ontwikkeling voormalig terrein Autopalace” heeft betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    bouwen (artikel 2.1, lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

  • 2.

    afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1 onder c en artikel 2.12, lid 1 onder a, 3° Wabo).

De omgevingsvergunning ‘ontwikkeling voormalig terrein Autopalace’ heeft betrekking op de bouw van elf appartementen en negen woningen op het perceel hoek Singelweg/Waliënsestraat, gelegen ten noordoosten van het centrum van Winterswijk. De functie wonen is in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan “Kom Winterswijk 2013”. Het plan wijkt af van genoemd bestemmingsplan op de volgende onderdelen:

  • 1.

    bebouwing is deels buiten het bouwvlak geprojecteerd;

  • 2.

    de bouwwijze van de rijwoningen wijkt af van de bouwaanduiding ‘twee-aaneen’;

  • 3.

    een deel van het parkeerterrein is geprojecteerd op de bestemming Wonen.

Waar ter inzage

Het besluit ligt met ingang van woensdag 28 augustus 2018 tot en met dinsdag 9 oktober 2018  ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het ontwerp is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.OV1709SGAUTOPALACE-VA01.

Beroepstermijn

Met ingang van donderdag  29 augustus 2018 tot en met woensdag 10 oktober 2018 kunnen belanghebbenden welke een zienswijze hebben ingebracht, beroep instellen tegen het besluit bij de Rechtbank Gelderland, afdeling bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Ingeval van onverwijlde spoed kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter (Rechtbank Gelderland, t.a.v. voorzieningenrechter, Postbus 9030 EM Arnhem). Het besluit treedt in beginsel op donderdag 11 oktober 2018 in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Deze vergunning treedt niet eerder in werking dan nadat de provincie Gelderland heeft ingestemd met een saneringsplan conform artikel 39 Wet bodembescherming (Wbb) of nadat een (BUS) melding voor de sanering is ingediend en de gestelde termijn van vijf weken is verstreken.

 

Naar boven