Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 20 augustus 2018, nr. MBO-1397763, houdende wijziging van de Subsidieregeling praktijkleren inzake de verhoging van het subsidieplafond voor het kalenderjaar 2018

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2.7 van de Wet educatie en beroepsonderwijs en artikel 4 van de Wet overige OCW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling praktijkleren wordt als volgt gewijzigd:

a. In artikel 14, eerste lid onder a, wordt ‘€ 188,9 miljoen’ vervangen door ‘€ 193,9 miljoen’.

b. In artikel 17, eerste lid, wordt ’15 september’ vervangen door ’17 september’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Algemeen

Uit de jaarlijkse raming van leerlingen- en studentenaantallen (Referentieraming) 2018 blijkt dat het aantal bbl-studenten (inclusief groen onderwijs) in de jaren 2018 t/m 2020 verder doorstijgt t.o.v. de oude referentieraming. Vanaf 2021 daalt het aantal bbl-studenten weer. Op grond hiervan wordt voorzien dat het aantal bbl-aanvragen voor de subsidieregeling praktijkleren in 2018 zal stijgen.

Om die reden is voor de Subsidieregeling praktijkleren uit latere jaren € 5 miljoen naar 2018 geschoven. Dit bedrag wordt met de onderhavige wijzigingsregeling volledig aan het subsidieplafond van het mbo toegevoegd.

Artikelsgewijs

Artikel I

Onderdeel a

Op grond van dit wijzigingsonderdeel wordt het subsidieplafond voor het mbo voor de aanvraagperiode van 2018 opgehoogd met € 5 miljoen.

Onderdeel b

Om uitvoeringstechnische redenen wordt in dit wijzigingsonderdeel de aanvraagtermijn van 15 september, die in 2018 op een zaterdag valt, gewijzigd in maandag 17 september.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven