Omgevingsvergunning Optimalisatie Noordeinde

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend op de aanvraag om omgevingsvergunning 'Optimalisatie Noordeinde'. Het Noordeinde wordt geoptimaliseerd om de doorstroming te verbeteren. De geoptimaliseerde weg zal meer ruimte in beslag nemen dan de huidige weg. Een klein deel van de weg (aan de noordzijde) komt hierdoor in de bestemming Groen van het bestemmingsplan Antoniapolder+ te liggen, waar wegen niet zijn toegestaan. Dit betreft een deel van de opstelstrook richting de brug en de bypass die bij de rotonde Noordeinde/Nijverheidsweg wordt aangelegd. Om deze delen van de weg planologisch mogelijk te maken wordt toepassing gegeven aan de uitgebreide procedure op grond van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo.

 

Stukken ter inzage 

Vanaf 23 augustus 2018 ligt gedurende een periode van zes weken de verleende omgevingsvergunning inclusief de bijhorende ruimtelijke onderbouwing ter inzage. U kunt deze stukken vinden op de volgende locaties:

 

  • 1.

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale omgevingsvergunning geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.pb17Noordeinde-3001

  • 1.

    een pdf-versie van de omgevingsvergunning en de bijhorende ruimtelijke onderbouwing is geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder <ik woon>, < projecten>, <Noordeinde>

  • 2.

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Beroep en voorlopige voorziening

Indien u rechtstreeks in uw belang getroffen bent en u hebt tijdig een zienswijze ingebracht op de ontwerp-omgevingsvergunning, dan kunt u schriftelijk en gemotiveerd een beroepschrift indienen. Dit kunt u richten aan de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. De termijn voor het indienen van uw beroepschrift is zes weken na de datum van verzending van de omgevingsvergunning.

In het geval u geen zienswijze hebt ingediend, kunt u alsnog beroep instellen indien:

  • 1.

    de verleende omgevingsvergunning gewijzigd is ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning

  • 2.

    u aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig uw zienswijze kenbaar te maken.

Dit besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt ook digitaal beroep en een voorlopige voorziening instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor hebt u een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning) nodig. Verdere informatie treft u op de genoemde website.

 

Hendrik-Ido-Ambacht, 22 augustus 2018

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven