Wijziging Verordening ruimte ivm plan Golfbaan de Paal, Bergeijk

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 23 januari 2018, de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Golfbaan de Paal, Bergeijk’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB1724Golfpaal-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Golfbaan de Paal is een bestemmingsplan voor de aanleg van een 18 holes golfbaan bij een bestaande camping gelegen in het noorden van Bergeijk en voor een klein deel op grondgebied van Eersel.

Het gebied omvat 70 hectare en bestaat voor het grootste deel uit landbouwgronden en uit bos en is opgedeeld in twee deelgebieden: Bergerheide en De Paal.

Door realisering van de golfbaan zullen een aantal bosgebieden (NNB) worden doorsneden ten behoeve van de aanleg van zogenaamde fairways.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van de NNB in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.4: wijziging van de begrenzing op verzoek met toepassing van de saldobenadering.

Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Golfbaan de Paal’ vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=AA17CA27-68D4-45AB-A2F5-65BAF9F706D1"ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. HYPERLINK "http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9930.VrNBHB1724Golfpaal-va01" www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 23 januari 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven