Ontwerp bestemmingsplan ‘Wagenborgen - Kindcentrum'

Logo Delfzijl

Het plan is voor de bouw van een aardbevingsbestendig en toekomstbestendig kindcentrum. In het kindcentrum wordt de huidige basisschool (De Kronkelaar) samen met de peuteropvang gehuisvest.

De bouwlocatie betreft een gedeelte van het voormalige 'Groot-Bronswijkterrein' waarop jarenlang de psychiatrische inrichting 'Groot-Bronswijk' was gevestigd. Het nieuwe kindcentrum komt op de plek waar het theepaviljoen stond.

Het bouwplan is in strijd met het voor het perceel geldende bestemmingsplan Wagenborgen Kern (1979). De bouwlocatie heeft nu nog bestemming 'Bijzondere doeleinden, categorie BD-B' en bestemd voor verzorging, verpleging en vergelijkbare doeleinden.

Ter inzage

Het plan ligt van 23 augustus 2018 tot en met 3 oktober 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in het dorpshuis 'Steunhörn' aan de Hoofdweg 33 te Wagenborgen. Het digitale plan is in te zien via

www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: gemeente@delfzijl.nl. Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wagenborgen-Kindcentrum'. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

 

Naar boven