Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Lagekerk, Deurne’

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 3 juli 2018 het bestemmingsplan Lagekerk, Deurne’ (NL.IMRO.0762.BP201501-C002) gewijzigd heeft vastgesteld. 

 

Voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied op de hoek Lagekerk / Martinetstraat / Burgemeester van Beekstraat, kadastraal bekend als gemeente Deurne, sectie K, nummers 707, 1274, 1442 en 1513. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

 

Wat zijn de plannen?

Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van een gebouw met maximaal 37 wooneenheden op de hoek van de Lagekerk / Martinetstraat / Burgemeester van Beekstraat te Deurne.

 

Wat zijn de wijzigingen?

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn:

  • -

    Conform de Nota Parkeernormen 2013 worden alle benodigde parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd;

  • -

    Er is een aanduiding op de verbeelding opgenomen voor een maximale goot- en bouwhoogte en in de regels wordt verwezen naar deze aanduiding.

 

Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de te raadplegen stukken.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit initiatief is het algemene deel van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. De bedoeling van deze wetgeving is, om met nieuwe en/of aangepaste procedures doelgericht te werken aan werkgelegenheid en duurzaamheid. De toepassing van deze wet op de voorgenomen woningbouw biedt procedurele voordelen in een eventuele beroepsprocedure.

 

Wat ligt ter inzage?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de hierbij behorende bijlagen en het raadsbesluit liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daarbij behorende toelichting.

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen met ingang van 24 augustus 2018 gedurende 6 weken ter inzage.

 

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

 

Wat betekent dit voor u?

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • -

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Vermeld al uw beroepsgronden

Het bestemmingsplan betreft een project dat valt onder de Crisis- en herstelwet (afdeling 2 van hoofdstuk 1). Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze zijn:

  • -

    De beroepsgronden moeten worden opgenomen in het beroepschrift.

  • -

    Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

  • -

    En deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Om de inwerkingtreding te schorsen kunt u gedurende de beroepstermijn naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is indienen. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

Naar boven