Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Parkeren Gemeente Gennep’

Logo Gennep

Op 29 november 2014 is de Reparatiewet BZK 2014 in werking getreden. In deze wet is de grondslag voor stedenbouwkundige bepalingen in de gemeentelijke bouwverordening komen te vervallen. Eén van die stedenbouwkundige bepalingen zijn de gemeentelijke parkeernormen. Vanaf 1 juli 2018 mag er niet meer op basis van de gemeentelijke bouwverordening getoetst worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Dit betekent dat vanaf deze datum de parkeernormen in bestemmingsplannen moet worden geregeld.

Daarnaast is het aspect parkeren in de nu geldende bestemmingsplannen verschillend geregeld en zijn soms verouderde parkeernormen van toepassing. Met dit paraplubestemmingsplan worden de geldende parkeernormen juridisch planologisch verankerd en geüniformeerd.

Paraplubestemming

Met dit paraplubestemmingsplan gaat voor alle geldende bestemmingsplannen binnen onze gemeente, onder verwijzing naar de ‘Nota Parkeernormen Gennep 2015’, dezelfde parkeerregeling gelden. Het paraplubestemmingsplan ziet alleen op de regeling voor parkeren en beoogt geen wijzigingen aan te brengen in de andere regels van de geldende bestemmingsplannen.

Analoog-digitaal: 2 aparte bestemmingsplannen

Het merendeel van onze geldende bestemmingsplannen zijn ‘digitale bestemmingsplannen’, maar enkele zijn nog analoog (alleen in papieren vorm beschikbaar). Vanwege deze verschillende wettelijke standaarden is het noodzakelijk om 2 paraplubestemmingsplannen op te stellen:

1. Paraplubestemmingsplan Parkeren gemeente Gennep – Analoog

2. Paraplubestemmingsplan Parkeren gemeente Gennep – Digitaal

Deze plannen zijn inhoudelijk gelijk, maar verschillen in de wijze waarop zij (wel/niet digitaal) zijn ingericht en (wel/niet digitaal) beschikbaar worden gesteld.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Parkeren Gemeente Gennep’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 1 februari 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

• Bij de Poort van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (digitale en analoge plan)

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer (digitale plan):

NL.IMRO.0907.BP17077PARKERENDIG-ON01

• Op www.gennep.nl/bestemmingsplannen (digitale en analoge plan)

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 14 maart 2018) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerp paraplubestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Parkeren Gemeente Gennep’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

 

Gennep, 31 januari 2018

Burgemeester en Wethouders van Gennep

Naar boven