Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V – Kavel 13A

Logo Leeuwarden

Van donderdag 16 augustus 2018 tot en met woensdag 26 september 2018 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V – Kavel 13A met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor het plangebied dat is gelegen op het bedrijventerrein De Zwette V (voorheen Newtonpark) te Leeuwarden. Het plangebied betreft de kadastrale percelen 95 en 96 en 72 deels, sectie L, gemeentecode HZM00.

Ontwikkeling

Er is een verzoek voor het opzetten van een bedrijf voor (onderhouds)werkzaamheden aan, en de verkoop van heftrucks. Initiatiefnemer wil in april 2019 starten met de bouw. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat er deels binnen de bestemmingen 'Verkeer' en 'Agrarisch' wordt gebouwd. Binnen deze bestemmingen is zowel de bebouwing als het gebruik van het bedrijf niet mogelijk. Deze functie sluit aan bij de overige bedrijvigheid op het terrein.

Voor het bedrijventerrein de Zwette V wordt momenteel een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige planologische rechten. Hoewel in het nieuwe bestemmingsplan een passende bestemming wordt opgenomen voor het beoogde bedrijf, is niet zeker of dit bestemmingsplan op tijd in werking treedt om de benodigde omgevingsvergunning voor bouwen te verlenen. Om die reden is besloten een zelfstandige procedure te doorlopen om de gewenste bedrijvigheid alsnog mogelijk te maken.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • -

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijk/elektronisch:

  • -

    schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

  • -

    stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

 Vermeld in uw brief/mail:

  • -

    inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V – Kavel 13a

  • -

    waarom u een reactie indient

  • -

    de datum

  • -

    uw naam en adres

  • -

    in geval van een brief uw handtekening 

Mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven