Gemeente Aalsmeer – Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Kudelstaart op onderdelen – Kudelstaartseweg 67-73’, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Z-2017/034883

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer het bestemmingsplan ‘Herziening Kudelstaart op onderdelen – Kudelstaartseweg 67-73’ gewijzigd heeft vastgesteld tijdens zijn vergadering van 5 juli 2018. Met ingang van 17 augustus 2018 tot en met 28 september 2018 ligt het bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, ter inzage.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van een verzoek om het perceel Kudelstaartseweg 67-73 te herinrichten. Het plan voorziet in de herontwikkeling van een bestaande woning en aanvullend de bouw van maximaal vier nieuwe woningen. Het stedenbouwkundig concept bestaat uit de inrichting van het perceel als een agrarisch bouwperceel. Dit houdt in dat de woningen bestaan uit een boerenwoning als hoofdgebouw en 4 woningen in de bijgebouwen, bestaande uit een hooiberg (1 woning) en een boerenschuur (3 woningen).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Het bouwvlak voor de zogenaamde hooibergwoning is komen te vervallen, zodat deze woning op basis van dit bestemmingsplan niet mag worden gebouwd.

 

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.10A-VG01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl;

  • -

    in papieren vorm bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken tevens bekend dat zij in samenhang met het bestemmingsplan een besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevels van bepaalde woningen hebben genomen op 29 mei 2018.

 

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op bepaalde woningen zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Kudelstaartseweg. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn.

 

Het betreffende besluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage (bijlage 5 van de toelichting op het bestemmingsplan). Het besluit kan worden ingezien in het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer.

 

Beeldkwaliteitsplan

Ten slotte maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan ‘Kerkepad’ heeft vastgesteld op 5 juli 2018. Dit plan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de woningen binnen het bestemmingsplan.

 

Beroep

Het instellen van beroep tegen de besluiten om het bestemmingsplan vast te stellen en hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder vast te stellen is mogelijk van 18 augustus 2018 t/m 28 september 2018. Belanghebbenden die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerk ingtreding

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Het beeldkwaliteitsplan ‘Kerkepad’ treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking van dit besluit. Tegen dit besluit staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Naar boven