Gemeente Nijkerk - Procedure hogere grenswaarden Wallerstraat 149

Logo Nijkerk

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken bekend dat een ontwerpbesluit hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage komt te liggen.

Er is een verzoek ingediend voor de bouw van een grondgebonden woning op het perceel Wallerstraat 149 te Nijkerk. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 2o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het vigerende bestemmingsplan. Uit het voor dit plan uitgevoerde akoestisch onderzoek blijkt dat vanwege spoorweglawaai er een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde aan de orde is en een procedure hogere grenswaarden gevolgd dient te worden. In het kader van de realisatie van de woning op het perceel Wallerstraat 149 te Nijkerk is het college voornemens om op grond van artikel 76a juncto artikel 110a en 110c van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast een hogere grenswaarde ten behoeve van spoorweglawaai van maximaal 68 dB vast te stellen.

Inzage

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt vanaf donderdag 16 augustus 2018 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via www.nijkerk.eu/afspraak of via telefoonnummer 14-033.

Het ontwerpbesluit is tevens te raadplegen via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen

Zienswijzen http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.OV0129-0001

Gedurende de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt kan een ieder naar keuze online (wat de voorkeur heeft) schriftelijk of mondeling een zienswijze bij het College van burgemeester en wethouders naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een online formulier onder de publicatie van het ontwerpbesluit.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan bij het College van burgemeester en wethouders van Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact worden opgenomen met het team Planvorming, tel. 14 033.

Nijkerk, 15 augustus 2018

Naar boven