Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018”

Logo Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018” met ingang van maandag 13 augustus 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan betreft een integrale herziening van de bestemmingsplannen voor de kernen Reusel, Lage Mierde, Hooge Mierde en Hulsel. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente komen tot een actueel, uniform en eenduidig planologisch beleid voor de vier kernen. Hierdoor beschikken we bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet over een actueel bestemmingsplan, dat al zoveel als mogelijk aansluit bij en daar waar mogelijk zelfs voldoet aan de nieuwe Omgevingswet. Het bestemmingsplan voorziet hierbij ook in de planologische doorvertaling van de Toekomstvisie, de Regionale Detailhandelsvisie 2015, de uitwerking van het Centrumplan en de Omgevingsvisie.

 

Het bestemmingsplan bevat ook enkele nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Het betreft hier onder meer:

  • 1.

    de herontwikkeling van het voormalige Rabobankgebouw aan de Hoogemierdseweg 2 in Lage Mierde (realiseren 3 seniorenwoningen en een museum);

  • 2.

    de herontwikkeling van de voormalige De Horst aan de Mierdseweg 16c in Reusel (realiseren 8 duplexwoningen);

  • 3.

    het toevoegen van één extra woning aan de Roobeemd in het plangebied De Hasselt in Lage Mierde;

  • 4.

    het realiseren van een schapenschuilhut aan de Hoogemierdseweg in Lage Mierde;

  • 5.

    het realiseren van een woning aan de Lindestraat (tussen 9 en 11) in Reusel;

  • 6.

    het realiseren van een woning aan de Dooleg ongenummerd in Reusel en:

  • 7.

    het verruimen van de gebruiksmogelijkheden van het voormalige gemeentehuis aan het Dorpsplein 13 in Lage Mierde.

Het betreft hier allemaal ontwikkelingen die vanuit planologisch, ruimtelijk, volkshuisvestelijk en stedenbouwkundig oogpunt aanvaardbaar zijn.

 

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

 

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan

Eerder lag het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage. Ten opzichte van dit plan zijn in het ontwerpbestemmingsplan diverse wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgesomd in het inspraakverslag. Dit inspraakverslag maakt als bijlage onderdeel uit van de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPGsted5010-ON01.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen.

 

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel, met datum, uw naam, adres en handtekening. Het is niet mogelijk om zienswijzen per e-mail in te dienen.

 

Wilt u mondeling uw zienswijze naar voren brengen, dan kan dat op afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen. U bereikt haar van dinsdag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via e-mailadres m.verkooijen@reuseldemierden.nl. Vanwege vakantie is zij afwezig tot en met 9 september. Tot die tijd kunt u terecht bij Joep Gobbens, bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 020 of via e-mailadres j.gobbens@reuseldemierden.nl.

De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen. U bereikt haar van dinsdag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via e-mailadres m.verkooijen@reuseldemierden.nl. Vanwege vakantie is zij afwezig tot en met 9 september. Tot die tijd kunt u terecht bij Joep Gobbens, bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 020 of via e-mailadres j.gobbens@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 10 augustus 2018.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris (wnd.), de burgemeester (wnd.),

M.H.F. Knaapen mw. J. Eugster.

Naar boven