Ontwerpbestemmingsplan Verkeersmaatregen N57-N59

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verkeersmaatregelen N57-N59 met identificatienummer NL.IMRO.1676.00232BpBU-ON01 van 13 augustus 2018 tot en met 24 september 2018 voor iedereen ter inzage ligt.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.schouwen-duiveland.nl. Ook liggen de stukken in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, waar u het tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor het realiseren van diverse verkeersmaatregelen aan de N57 en N59 om de verkeersveiligheid te verbeteren. De maatregelen vinden plaats op 3 deellocaties:

1. Deelgebied N57 Kraaijensteinweg: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising van de Kraaijensteinweg met de Daleboutsweg en de aanleg van een rotonde op de Kraaijensteinweg bij de afslag Westenschouwen.

2. Deelgebied N57/N59 Serooskerke: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising N57 (Dammenweg) met de Stoofweg, de aanleg van een rotonde ten westen van de huidige aansluiting van de N57 op de N59. De N57 (Dammenweg) wordt doorgetrokken en zal daarbij het agrarisch gebied doorkruisen.

3. Deelgebied N59 Zwaardweg: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising Zwaardweg met de Boogerdweg en de N59. Ten zuiden van de Zwaardweg wordt grenzend aan het bestaande natuurgebied een perceel aangewend ten behoeve van natuurcompensatie.

Slechts een deel van de te nemen maatregelen past niet in de geldende bestemmingsplannen. Om de realisatie van de verkeersmaatregelen mogelijk te maken is een bestemmingswijziging noodzakelijk.

Van 13 augustus 2018 tot en met 24 september 2018 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk per post of mondeling, per email is dit niet mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het cluster Omgevingsbeleid op (0111) 452 000.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen begin 2019 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging en de mogelijkheid om beroep in te stellen.

 

Zierikzee, 2 augustus 2018, Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven