Wet geluidhinder ‘Mortiere fase 9C’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van het Consortium Mortiere om maximaal 31 grondgebonden woningen te realiseren in de wijk Mortiere, over gaan tot het vaststellen van een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) voor de te bouwen woningen;

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de gevels van twee bouwblokken (16 woningen) van de nieuw te bouwen woningen in fase 9C, ten gevolge van de N57 de voorkeursgrenswaarde met 1 dB wordt overschreden en de geluidsbelasting 49 dB bedraagt. Bij één woning is er tevens een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van de Torenweg waarbij de geluidsbelasting 50 dB bedraagt. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 53 dB wordt niet overschreden.

 

Ten aanzien van het ontwerp van het Besluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het Besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van het besluit.

 

Tegen dit Besluit kan vanaf  9 augustus 2018 binnen zes weken beroep worden ingesteld door belanghebbende die tijdig zienswijzen over dit onderwerp naar voren hebben gebracht, en door hen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen kenbaar hebben gemaakt. Een gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag Een beroep leidt niet automatisch tot uitstel. Wie een beroep instelt kan voor uitstel een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven